Vind je IKIGAI

Voor een zinvol en gelukkig leven

IKIGAI is een doel in je leven waarbij je doet waar je van houdt, waar je goed in bent, waarvoor je betaald kunt worden en wat de wereld nodig heeft. Het is de ultieme combinatie van passie, missie, beroep en roeping. Als je deze vier componenten samenvoegt, krijg je je IKIGAI en daarmee je reden voor je bestaan. Ik vertel later hoe je dat doet.

IKIGAI diagram

Het vinden van je IKIGAI is niet eenvoudig. De weg ernaartoe is hobbelig maar geeft mooie uitzichten en inzichten. Met een einddoel voor ogen haal je veel tussenresultaten.

IKIGAI is een Japans concept voor een zinvol en gelukkig leven. Op het eiland Okinawa in Japan worden de mensen het ouds. Dat komt vooral door het hebben van een IKIGAI, een reden van bestaan.

IKIGAI in je loopbaan

IKI = leven
GAI = waarde

Leer je IKIGAI kennen en volgen, dan vind je geluk in je werk. Je krijgt een goede balans tussen je passie, je missie, je professie en je roeping. Niet in alle jobs kun je deze vier aspecten volledig terug laten komen, maar door werk en privé te combineren ontstaat een mooie evenwichtige balans. Zoals John, die professioneel kookt en daarnaast gitaar speelt op feestjes.

Welke stappen neem je?

Hoe beginnen?

Wil jij je IKIGAI ontdekken en daarmee geluk en zin in het leven brengen? Dan kan ik je helpen. Met 4 à 5 bijeenkomsten leer je het pad te bewandelen. Het pad dat je naar geluk in je werk en leven brengt.
We beginnen met je passie en gaan dan de cirkel rond. Uiteindelijk stellen we de kernvraag: Wat is de reden dat je opstaat in de morgen? Wat is jouw reden van bestaan?
Doe het niet alleen, samen ga je dieper en effectiever. IKIGAI is een pad waar je niet alleen op loopt.

Waarom Guus de Mari?

Neem contact op

Bel of mail me om te spreken over jouw IKIGAI. Of maak vrijblijvend een afspraak. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Wil je meer lezen over IKIGAI, dan raad ik het boek van Héctor García & Francesc Miralles aan.

Ik vind Guus een heel prettige coach. Hij is direct en duidelijk tijdens de gesprekken, maar blijft altijd vriendelijk. Ik heb gemerkt dat Guus goed kan luisteren en echt een persoonlijke aanpak heeft.
Nina, een coachee

Een compliment aan Guus voor zijn vriendelijke/menselijke benadering en de goede begeleiding.
Johan, een coachee